Iegādāta medus fasēšanas iekārta

Iegādāta medus fasēšanas iekārta

2021-03-15, 13.01

Ir izsludināts jaunais projektu konkurss “Solis”, un interese par to jau tagad ir liela. Pastāstīsim par vienu pagājušā gada projektu, ko īstenojusi biškope Dagnija Grieze. Ar biškopību tārgalniece nodarbojas desmit gadus. Sāka ar trim stropiem, bet šoziem ieziemoti 75: “Nekad nesaki nekad, bet šķiet, ka tie ir mani “griesti”. Viens cilvēks vairāk paveikt nevar, turklāt dravniecība ir smags darbs – ja man nepatiktu darboties ar bitēm, es to droši vien nevarētu veikt.”

Desmit gadu laikā Ventspils novada pašvaldībā projektu konkursā “Solis” trīs reizes ir finansiāli atbalstīti Dagnijas iesniegtie projekti, paredzēti uzņēmējdarbības attīstīšanai. Tādējādi viņa iegādājās spietuves, ziedputekšņu uztvērēju, ziedputekšņu un bišu maizes žāvētāju, kas vienlaikus ir domāts medus atkausēšanai. Pēdējā iekārta, kuras piegāde uz Latviju kavējās kovida dēļ, paredzēta medus fasēšanai 15 gramu iepakojumos. Pirmie fasēšanas darbi veikti janvārī, dravniece ir piedomājusi pie jauna produkta dizaina, lai tas uzrunātu potenciālo pircēju. Pagaidām mazos iepakojumos piedāvāto medu var iegādāties Ventspilī un novadā, bet tiek domāts par lielāku noieta tirgu. “Jauno produktu nolēmu ieviest ražošanā, ne tikai domājot par patērētāju ērtību (mazajā paciņā ir kārtīgas tējkarotes medus deva, ko var pievienot pie tējas vai kafijas darbavietā vai mājās), bet arī lai popularizētu medus lietošanas tradīciju un uzsvērtu šī produkta labās īpašības. Joprojām ir cilvēki, kuri ar medu ir uz “jūs”, bet varbūt, iesākot ar mazumiņu, tas iegaršosies, un nākamajā reizē roka jau sniegsies pēc veselīgā medus burciņas.”

Šoruden uzņēmumā “Kļavu bites” papildināts piedāvājuma klāsts. Idejas izstrādāt jaunus produktus Dagnija ieguva, vasarā piedaloties vairākos pieredzes apmaiņas braucienos. Viņasprāt, tie bija ļoti vērtīgi, jo, pirmkārt, iedvesmoja, otrkārt, deva impulsu padomāt par dažādību. Biškope rāda “Saldus pārtikas kombinātā” ražotās piena un medus konfektes, to sastāvdaļā ir Dagnijas saimniecībā iegūtais medus. Savukārt nelielās burciņās ir vairāki medus maisījumi – ar žāvētām upenēm, cidonijām un smiltsērkšķiem. Pirmo reizi, ieklausoties pircēju ieteikumos, izmēģināts lielogu dzērvenes pārliet ar medu.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm