Praktiskā darba seminārs līvu krastā

Praktiskā darba seminārs līvu krastā

2017-10-01, 10.40

Visi interesenti tiek laipni gaidīti uz praktiskā darba semināru tūrisma uzņēmējiem līvu krastā. Seminārs notiks 10.10.2017., tikšanās Miķeļtornī plkst. 10:00
Pieteikšanās elektroniski: [email protected] vai telefoniski 26663245.

Programmā:
Viesu nama Pizā saimnieces stāsts par lībiskās kultūrtelpas elementu izmantošanu tūrismā, Tārgales pagasta pārvaldes vadītājs Mārcis Laksbergs stāstīs par pašvaldības lomu tūrisma attīstībā un rādīs vides objekta atrašanās vietu, Teiksma Pobuse demonstrēs NVO lomu tūrisma attīstībā pašvaldībā un uzņēmēja Sigita Grīnpukale emonstrēs uzņēmēju iesaisti tūrisma attīstībā un lībiešu kulinārā mantojuma izmantošanu kafejnīcas ēdienkartē.

Savukārt Igors un Ginta Ginteri iepazīstinās ar pieredzi privāta muzeja izveidē, eksponātu klasifikācijā un ekspozīcijas noformēšanā, vēsturiskas vides noformēšanā un tās sasaistē ar lībiešu kulināro mantojumu – ēdienu gatavošanu, noformēšanu, pasniegšanu. Viesmīlības nozīme tūrisma biznesā, specializācija kultūrvēsturiskā mantojuma izmantošanā tūrismā.
Lībiete Dženeta Marinska vadīs meistarklasi sklandu raušu cepšanā un iepazīstinās ar savu pieredzi lībiešu kultūrvēsturisko elementu izmantošanā uzņēmējdarbībā – tautastērpa valkāšana ikdienā, praktiskās nodarbības kulinārā mantojuma saglabāšanā.
Zivju kūpināšanas meistars Andris Antmanis iepazīstinās ar senajām amata prasmēm – zivju kūpināšanu, pasniegs meistarklasi zivju loma sagatavošanā kūpināšanai, demonstrēs kūpināšanas procesu un iepazīstinās ar dažādiem kūpināšanas veidiem, demonstrēs kulinārā mantojuma un seno amata prasmju (zedeņu un citi žogi) izmantošanas veidus.
Viesu nama Pītagi saimniece Signe Dišlere iepazīstinās ar senajām amata prasmēm – adīšana, tamborēšana. Stāstīs par seno vakarēšanas tradīciju iedzīvināšanu lībiešu krastā – sievu pulcēšanos, lai kopīgi darinātu rokdarbus – izmantojot lībiešu etnogrāfiskos elementus. Notiks meistarklase uzkodu gatavošanā – savienojot mūsdienīgo kulinārijā ar senajām receptēm un ingredientiem.